петък, 28 декември 2007 г.

Коритаров компютърно неграмотен

Източник:Senzacia.com

Георги Коритаров е скаран със съвременните комуникационни технологии, разкриват през смях колегите му от Нова телевизия.
За ужас на екипа си журналистът упорито отказва, при това от години, да изкара курс за компютърна грамотност. Жоро не щял да бъде обучаван и „тайно" в офиса от колегите си, на които вече им писнало да пускат имейли от негово име, както и да му проверяват електронната поща.
„Недостатакът" си Георги Коритаров компенсирал c млади стажанти, които скъсвал от бачкане, но гордо наричал „мои асистенти", Те имали задача да му търсят актуални теми в интернет, да дават предложения за интересни гости, да ги канят в студиото и да ги посрещат. Дразнели се обаче от леко каруцарския му стил на обръщение. Журналистът ерудит така и не си правил труда да запомни имената на работещите, ами подвиквал: „Хей, момче, ти със зелената блуза, намери ми телефона на еди-кой си" или пък: „Хей, ти, с късата подстрижка, обади се на еди-кого си".

Говори се, че лошият навик да не помни имената на хората, с който работи рамо до рамо, Коритаров имал и в радио „Свободна Европа". Запознати отблизо с кариерата му твърдят, че по този начин избивал комплекси, защото не искал да се разчува, че е скаран с компютрите и че твърде късно е нагазил във водите на журналистиката.
Дебютът си в медиите Жоро направил чак през 1991 година, когато бил назначен в международния отдел на вестник „Демокрация". Коритаров вече бил на христова възраст и доста по-млади колеги го юркали по събития - факт, който го карал да се срамува и днес.

Журналистът с прякор Ханибал Лектър

Междувременно звездата на Нова телевизия се сдоби с нов прякор - Ханибал Лектър. Наскоро колегите му от Нова започнали да го наричат така заради невероятната му прилика с Антъни Хопкинс и най-вече с героя му от филма „Мълчанието на агнетата".
Според екипа на „Здравей, България" Коритаров имал много прилики с психопата убиец Ханибал и новият прякор отлично си пасвал с визията на водещия. Освен това с неудобните си въпроси Коритаров превръщал гостите си в жертвени агнета подобно на разпитите на Ханибал от „Мълчанието на агнетата".
Служителите на медията вече наричали колегата си по прякор. Когато го видели да пристига рано сутрин, всички си шушукали: „Ханибал идва". Въпреки това досега никой не е посмял да се обърне към него по този начин. Всички в Нова телевизия знаят, че журналистът има тънко чувство за хумор, но не понася самият той да бъде иронизиран. Именно затова прякорът още не е достигнал до ушите на Коритаров.
Екипът на сутрешния блок дори се стараел подигравателното обръщение да не стигне до Лора Крумова, която била най-отявлената защитничка на колегата си и със сигурност веднага щяла да докладва за новото му название.

Няма коментари: