четвъртък, 27 декември 2007 г.

Форт Бояр по БТВ

За първи път в историята на формата в състезанието ще участват три нации, които ще демонстрират приключенския си дух и желание за победа. Форт Бояр е първият съвместен проект, който обединява работата на част от националните ефирни телевизии в групата на Нюз Корпорейшън Европа - Fox Турция, Fox Сърбия и bTV. Продуцент на формата от българска страна е bTV, а изпълнителен продуцент е компанията на Робин Кафалиев – "Робин К”.

По съдържание предаването залага на различни изпитания, свързани с човешки страхове, които участниците трябва да преодолеят. Всяка държава участва с по четири отбора, състоящи се от по четири човека. Във всеки епизод два от отборите се опитват да спечелят колкото е възможно повече монети от "стаята на съкровищата”, която се пази от истински тигри. В края на елиминационната фаза на играта най-добрият тим от всяка държава се класира за финалната фаза. В нея всеки един от трите отбора играе срещу другите два. Напрежението достига връхната си точка, когато само един отбор успее да измъкне цялото злато от съкровищницата на замъка. По този начин отборът печели състезанието и голямата парична награда.

Форматът е адресиран към всеки, който иска да бъде освободен от страха, но заедно с това залага и на отборните предизвикателства и колективната игра.

През пролетта на 2008 г. bTV ще излъчи втория сезон на най-успешния музикален формат – Music Idol. Работата по предаването ще започне през януари 2008 г., като то ще се излъчва по схема, подобна на тазгодишната.

Няма коментари: