петък, 28 декември 2007 г.

Интернет скоро с повече реклама от списанията

TechNews.bg

Пред онлайн медията ще останат телевизията и вестниците
Обемът на рекламата в интернет през 2010 година ще превиши този в списанията, твърди проучване на ZenithOptimedia, данни от което са изнесени в Гардиън.
Он-лайн медията ще се нареди веднага след телевизията и вестниците по параметъра реклама, прогнозира още изследването. Делът на интернет рекламата след две години ще бъде 11,5%, а в стойностно изражение - 61 милиарда долара от пазар, оценяван на 530 милиарда.
За сравнение, телевизията ще има 37,5% дял от пазара на реклама през 2010 г., докато на вестниците ще се падат 25,4%, според ZenithOptimedia.
В момента рекламата в интернет е относително най-висока във Великобритания, Норвегия, Дания и Швеция, където делът й е над 15% от пазара. Очаква се след две години интернет рекламата да надвиши 15% в десет страни.
Сериозен фактор за ръста на приходите от интернет реклама ще бъде Китай. В момента бизнесът в най-многолюдната страна харчи за интернет реклама 2,6 милиарда долара. Тази сума ще нарасне до 7,5 милиарда през 2010 година, твърди проучването на ZenithOptimedia.

Няма коментари: